قبل از آغاز این مبحث لازم است به این نکته اشاره کنیم که ثبت شرکت سهامی خاص احتمالاً در نگاه اول فرآیند سختی به نظر نرسد ولی در این حیطه ضوابط و دستورالعمل هایی وجود دارد که با کوچکترین تعلل و فقدان دانش و اطلاعات کافی، میتواند مسئلهساز شده و ضمن اتلاف زمان و هزینه، فرآیند ثبت شرکت به تأخیر خواهد افتاد.
در این صورت مطلوب است که این فعالیت را به اشخاص کارشناس و حقوقدانان کار بلد به امور و ضوابط تفویض نمود تا در حداقل زمان ممکن و با ملاحظهکامل جزئیات، شرکت سهامی را ثبت و در این حیطه کمکرسان مؤسسین باشند.
در شرکتهای سهامی خاص، دارایی به سهام تبدیل میشود و هر کس به مقدار سهام خود از شرکت سود میبرد. شرکت سهامی خاص از ۳ سهامدار و ۲ بازرس تشکیل شده است. مسئله حائز اهمیت در اسم گذاری این شرکتها این است که بایستی حتما از عنوان سهامی خاص بعد از نام شرکت استفاده شود.
در این شرکت ها تحت هیچ شرایطی نباید سرمایه داران و بازرسان با هم دیگر نسبت خویشاوندی داشته باشند. یکی از ضوابطی که در ثبت شرکت سهامی خاص بایستی به آن توجه شود این است که بایستی ۳۵ درصد از مقدار دارایی شرکت در یکی از بانکهای کشور در حسابی به اسم شرکت ریخته و مسدود شود که این میزان سرمایه را بعد از ثبت شرکت سهامی خاص میتوان برداشت نمود. کمترین میزان سرمایهای که برای این شرکت مورد نیاز است یک میلیون ریال است.
میزان هزینه برای ثبت شرکت سهامی خاص
هزینه ثبت شرکت سهامی خاص بستگی به این مسئله دارد که فرد خود به ثبت شرکت پرداخته یا از فعالیت و خدمات موسسات ثبت شرکت مانند ثبت روشا استفاده میکند.
چنانچه گزینه نخست را انتخاب نموده اید با رجوع به سازمان ثبت شرکتها فقط هزینههایی که مربوط به ثبت اطلاعیه در روزنامههای قانونی و رسمی، هزینههای دولتی و دفتری است را باید پرداخت نمود.
اما در صورت به کارگیری خدمات مؤسسات حقوقی علاوه بر هزینههای قانونی، حقالزحمه دریافت خدمات را هم باید پرداخت کنید.
مزایای ثبت شرکت سهامی خاص
مزایای ثبت شرکت سهامی خاص اغلب شامل:
- به علت تسهیم دارایی شرکت به سهام، جابهجایی و نقل و انتقال سهام به آسانی انجام میگیرد.
- ارزش و اعتبار این شرکتها برای وصول وام از بانکها، شراکت در مناقصه یا مزایده و رویدادهای تجاری خطیر از شرکت مسئولیت محدود بالاتر است.
- هر سهامدار تنها به میزان سهم خود در شرکت وظیفه و مسئولیت دارد.
- سهامداران در انتخاب هیئتمدیره نقش اصلی را دارند.
- از دیگر مزایای تسهیم دارایی به سهام این است که هر فردی میتواند به میزان توانایی و دارایی خود مبادرت به خرید سهام نماید. و این گونه دارایی و سرمایههای کم بر روی هم انباشته میشوند و عرصه اجرای امور تجاری را مهیا میسازند.